Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom is geboren op 14 januari 1966 in Vlaardingen. Ze staat in Nederland bekend als nieuwslezeres bij de NOS. Bij Studio Sport werkte ze als presentatrice en later is ze op aandringen van haar hoofdredacteur het nieuws gaan lezen bij het NOS Journaal.

Jeugd en Studie

Astrid Kersseboom heeft haar middelbare schooltijd doorgebracht in Schiedam. Toen ze klaar was met haar middelbare school wist ze niet precies wat ze nou echt wilde gaan doen, omdat er zoveel dingen waren die ze graag wilde doen.  Muziekwetenschappen en de Hogere Hotelschool leken haar wel wat. Maar ook de opleiding bij de Koninklijke Militaire Academie leek haar een leuk vooruitzicht. Uiteindelijk kiest Astrid voor een journalistieke studie. Voor haar gevoel was het studeren van journalistiek een soort samenkomst van alles wat ze graag deed. Zo studeerde ze in 1987 af van de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Loopbaan

Astrid KersseboomNa haar afstuderen in Tilburg kreeg Astrid Kersseboom een baan als bedrijfsjournalist bij het Energiebedrijf Rotterdam. Ruim een jaar laten maakt Astrid Kersseboom de switch naar Omroep Brabant. Hier heeft Astrid negen jaar gewerkt met veel verschillende taakjes. Ze werkte hier als verslaggever, redacteur en presentator. Doordat ze zo veel verschillende taakjes mocht uitvoeren heeft ze goed kunnen kijken wat ze nou precies leuk vond. Astrid ziet vooral toekomst in het presenteren en in 1988 maakt ze dan ook de overstap naar NOS. Hier gaat ze aan de slag als nieuwslezer voor het radionieuws. Soms wordt Astrid ook gevraagd als invalster voor het Radio 1 Journaal. In 2001 was de NOS op zoek naar een nieuwe presentator voor Studio Sport, en hier solliciteerde Astrid dan ook voor. Ze mag voortaan de ochtenduitzendingen van Studio Sport presenteren. Later, in 2002, solliciteert Astrid bij het NOS Journaal, maar ze wordt niet aangenomen als vaste presentator. Ze mag wel in oktober van dat jaar zo af en toe invallen. Sacha de Boer liet in 2013 weten dat ze ging stoppen bij het NOS Journaal, en Astrid bood zich dan ook aan als opvolgster. Helaas werd ze hiervoor afgewezen, als het aan haar ligt vindt de NOS haar gewoon te oud.

Inhuldiging Koning Willem Alexander

Astrid Kersseboom presenteerde al vanaf 2007 de traditionele televisie-uitzendingen rondom Koninginnedag, Prinsjesdag, en Veteranendag. Zo was zij ook de presentatrice die aan het werk was tijdens de Koninginnedag van 2009 in Apeldoorn.  Astrid was een van de presentatoren die de marathonuitzending van de inhuldiging van Koning Willem Alexander op zich nam. Samen met Rob Trip en Kysia Hekster stond zij voor de grote uitdaging om deze inhuldiging in kaart te brengen. Tijdens de inhuldiging zat Astrid samen met Rob Trip in het glazenhuis van de NOS op de Dam.

Persoonlijke leven van Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom heeft al lange tijd een relatie en is gelukkig getrouwd. Zij woont samen met haar man twee kinderen in de regio Utrecht. Haar vader (Eef Kersseboom) is een belangrijk figuur in haar leven. Samen met hem schreef ze het boek: “Rotterdam aan de hand van mijn (groot)vader. Verhalen Over de Maasstad”.

30 gedachten over “Astrid Kersseboom”

 1. Voor Astrid , je straalt en ik vind het geweldig dat je zo bent afvallen. En de kleding die je draagt, prachtig. Je ziet er geweldig uit! Top! Ik zou wel willen weten wie jou kleedt, wil je me aub laten weten! Alvast hartelijke bedankt! En nog even, je ent voor mij een geweldig nieuwslezeres! Groeten van Yvonne Ekkel

 2. Beste Astrid,

  Jij brengt het nieuws op een professionele en zelfverzekerde wijze met een heel goede intonatie. Goed zo!

  Je kleding lijkt ook te passen bij je karakter: smaakvol, degelijk en gedistingeerd. Goed zo!

  Ga zo door, we kijken thuis altijd uit naar jouw verschijning op de buis.

  Bedankt.

  Harriet en Toni

 3. Geachte mevr. Kerseboom.
  Vorige week presenteerde u het journaal. Ik woon met mijn vrouw sinds 10 jaar in Duitsland en bekijken via BVN het journaal.
  Mijn vrouw en ik vinden u een sympathieke persoon en ik kijk even op mijn ipad wat er van u bekent is. Tot mijn verbazing bent u geboren op 14 januarie alleen precies 30 jaar later als ik. Verder lees ik dat u met uw vader een boek geschreven heb over Rotterdam.
  Daar ben ik geboren en ik kom er graag. Ik schrijf wat stukjes in de oud Rotterdammer en vandaag lees ik de digitale uitgave van 14 dagen geleden. Een leuke recentie van uw boek en ik heb het direct besteld. De volgende keer dat we u zien denk ik niet alleen wat eenleuke vrouw maar ook: dat is een echte Rotterdamse, ze is op de zelfde dag als ik jarig en ze heeft ook een boek samen met haar vader over Rotterdam geschreven. Nog vele jaren als nieuwslezer toegewenst.
  Met vriendelijke groet.
  Leo Andries de Wolf

 4. Wat zit je haar leuk vandaag. En je make up, geweldig! Ik blijf naar je ogen kijken en hoor amper wat je zegt. Mijn dag is weer helemaal goed.
  Groetjes,
  Hans.

 5. Wat een pracht vrouw helemaal TOP Mooi haar . Altijd in jurk , vandaag in het GROEN 15 feb 2016 mooie kousen echt vrouwelijk Waar koop je die jurk nog overal langen broeken de winkels hangen er vol mee , en ook de dames in de stad en op straat .Niks vrouwelijk NOS doe je voordeel er mee ,met zo,n vrouw..ben verliefd op deze vrouw maar ben al 45 jaar getrouwd met een vrouw die 9 jaar jonger is ,en ook nu minder broek en meer jurk onder protest . Groetjes HENK .

 6. Beste Astrid. Ik ken jou toen je nog bij omroep brabant werkte. Ik ben nog de enige overgebleven Heikrekel van het bekende orkest De Heikrekels waarvan omroep brabant vele vele platen van ons uitzond. Ik treed nog steeds op met een Heikrekel theatershow in Nederland. Elke keer als ik jou op de buis zie denk ik weer terug aan die mooie tijd. Ga zo verder. Vriendelijk groeten van Gerry van Houtert.

  1. Prima nieuwslezeres, maar waarom die (te) strakke kleding? Een maatje meer, wie ben ik om daar over te oordelen? Het journaal gaat over inhoud maar door de wijzigingen in het format hebben jullie er zelf voor gekozen dat vorm er (kennelijk) ook toe doet. Ik mag toch aannemen dat je niet (alleen) gaat over je kledingkeuze? Dan begrijp ik de keuzes niet. Margot Stiekema

 7. Elke keer als Astrid iets presenteert geeft dat een zeer vertrouwd gevoel. Leuke vrouw om te zien, altijd perfect in de kleren en vooral haar rustige en sympathieke presentatie.
  Jammer dat wij haar zo weinig bij de journaals zien.

 8. Mooie Astrid je bent het helemaal voor mij. Je kleed je meestal heel vrouwelijk en je voegt voor mij ook altijd iets toe aan het journaal
  waardoor ik met meer belangstelling en graag naar de door jou gepresenteerde journaals (het liefst om 20.00u) kijk.
  De NOS mag blij met je wezen.

 9. Beste Astrid,

  Altijd fantastisch, vrouwelijk, gekleed en ook de presentatie van het journaal is zakelijk en vertrouwd.
  Mijn man vind u de beste nieuwslezeres.
  Kunnen velen een voorbeeld aan nemen zegt hij dan.
  Namens mijn man en mijzelf wens ik u verder heel veel succes bij alles wat u onderneemt.

 10. lieve astrid elke keer kijk ik naar het journaal ,en elke keer kerels maar af en toe kom jij ,dan vindt ik het journaal grandioos ik hoop je nog vaak te zien ik kijk graag het nieuws maar alleen als jij het presenteert ik vind jou een kanjer

 11. Het liefste had ik haar onder de kerstboom gevonden, ik kijk wel elk jaar maar het blijft leeg.
  Wisselend is mijn gevoel als ik haar zie, soms denk ik ” Wat een heerlijk wijffie” en zou ik haar gewoon mee willen nemen op vacantie naar de Seychellen, een andere keer krijg ik spijt dat mijn woonplaats zover van Nederland ligt en haar waarschijnlijk nooit in echt zal mogen en kunnen zien.
  Er zijn genoeg vrouwen die men vaak kan zien op de Nederlandse TV, maar zij brengt na zovele jaren nog steeds mijn hart op hol. Eén keer knuffelen met haar is mijn grootste wens. 😉

 12. Jammer voor mij dat je al getrouwd bent, maar wat mij betreft ben je niet alleen de mooiste en aantrekkelijkste nieuwslezeres, maar ook de mooiste en aantrekkelijkste vrouw op de Nederlandse televisie!! Helemaal mijn smaak. Hopelijk zal ik ooit iemand als jij tegenkomen
  die mijn partner kan worden. Nog heel veel succes met je goede presentaties! Chris uit Eindhoven.

 13. Astrid,
  Ik vind je een vakvrouw, spontaan, sympathiek en heb groot respect voor hoe jij presenteert. Je voelt voor mij vertrouwd, open en ik zou je niet op de televisie willen missen.
  Jij en Marco Verhoef zijn mijn favorieten.
  Hartelijke groeten
  Monica

 14. Astrid
  Je hebt een uitstekende articulerende uitspraak van de journaaltekst
  En natuurlijk een erg vriendelijke en sympatieke verschijning op tv.
  Fantasties.

 15. Lieve Astrid, het is altijd weer een plezier als jij op de buis bent. Je openheid en fijne manier (deskundigheid) van presenteren maken dat je tot de laatste minuut blijft kijken. Je bent echt een vakvrouw, chapeau!
  Ron Elias

 16. Hallo Astrid,
  Ik kijk altijd met plezier naar het journaal als jij het presenteert.
  Je bent een mooie vrouw en je gaat altijd perfect gekleed.
  Ook vanavond weer: een mooie blauwe jurk: schitterend.

  Als man draag ik graag dameskleding en zou stiekem wel eens willen weten waar je je kleding koopt of wat je met je oude kleding doet.

  Groet,
  Jurgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *