Annechien Steenhuizen

De belangrijkste presentatrice van het NOS Journaal, Annechien Steenhuizen, werd geboren op 12 mei 1977 in Amersfoort. In Scherpenzeel bracht zij haar kinderjaren door en op haar tiende verhuisde ze naar Doorn. Hier heeft ze gewoond tot aan het einde van haar middelbare schooltijd. Na haar middelbare school koos Annechien er voor Journalistiek te gaan studeren in Utrecht. Zij heeft haar studentenjaren dan ook doorgebracht in het levendige Utrecht waar zij op kamers woonde. De School voor Journalistiek was voor Annechien de enige optie: “Toen had ik nog zo’n romantisch idee dat je de hele wereld overging en allerlei onrecht aan de kaak stelde”.
Studie en Carrière

Tijdens haar studietijd heeft Annechien stage gelopen bij Radio M in Utrecht, en heeft ze gewerkt als redactrice voor RTL Nieuws. Haar laatste stage adres, RTL Nieuws, was een groot succes en ze wordt na haar stage dan ook gevraagd om bij RTL te komen werken. Hier krijgt Annechien haar eerste baan als redactrice op twee verschillende redacties; 5 in het land en RTL Nieuwsmagazine. Haar werk bestond voornamelijk veel uit schrijven en achter het bureau zitten en dit was zij na drie jaar dan ook een beetje zat: “Ik zat dan aan de telefoon, mensen te interviewen en dan ging de verslaggever het leuke werk doen. In mijn optiek dan.”. Omdat Annechien op dat moment besloot iets nieuws te zoeken kwam ze uit bij haar oude stageplek Radio M. Hier werd zij met open armen ontvangen en mocht ze eindelijk ook zelf als verslaggever op pad.
Annechien heeft een echte voorliefde voor de radio en is dan ook weer helemaal op haar plek bij Radio M in Utrecht. Hier is ze een geliefd college en wordt ze al snel door RTV Utrecht gevraagd om ook programma’s voor de televisie te presenteren. Hier heeft ze gewerkt aan programma’s als Bureau Hengeveld en ook presenteerde ze het lokale nieuws van U Vandaag. Enige tijd later kon ze ook het programma Verleden van Utrecht presenteren. Ze heeft zeker niet stilgezeten daar bij RTV Utrecht want inmiddels heeft ze het ook geschopt tot Jakhals bij De Wereld Draait Door. Hoewel ze een tijdje voor De Wereld Draait Door heeft gewerkt paste de baan niet zo goed bij haar eigen visie en dus besloot Annechien om een eigen bedrijf op te zetten waarbij ze zichzelf verhuurt als dagvoorzitter en waarbij ze voice-overs inspreekt.

Het NOS Avontuur

Helaas was haar vertrouwen in haar eigen bedrijf met de komst van de economische crisis niet groot genoeg en nam ze de gok te solliciteren voor de functie van presentatrice bij het NOS Journaal op 3. Ze wordt aangenomen en werkt voortaan als presentatrice waarbij het programma NOS Journaal op 3 zich richt op jongeren en jongvolwassenen. Hier gaat haar grote wens in vervulling door niet alleen een presentatrice te zijn, maar ook op de redactie mee te werken en te zoeken naar geschikte nieuwsitems.
In 2011 komt er een vacature vrij bij NOS Journaal omdat Eva Jinek vertrekt naar WNL. Annechien werd gevraagd om deze vacature op te vullen en dit was dan ook een te grote kans en eer om dit aan zich voorbij te laten gaan. In de zomer van dit jaar is het voortaan Annechien Steenhuizen die het zes uur journaal van de NOS presenteert. Nog niet zo’n lange tijd geleden werd bekend dat Annechien het acht uur journaal over zal nemen van Sasha de Boer. Dit doet ze nu nog steeds. Ze staat hierbij bekend als een geliefde presentatrice met een goed gevoel voor mode!

Op 1 september 2012 beviel ze van haar dochtertje Vesper en in november 2014 beviel ze van haar zoontje Riff.

 

56 Reacties

 • J. Gorter- de Bes

  De presentatie van Annechien is prima.
  De kleding die ze aanheeft klopt van geen kanten, doordat er geen coupenaden zijn trekt en of rimpelt alles rond en bij haar borsten. En dat zie ik bijna iedere keer als zij het Journaal presenteert. Ik heb geen idee of daar al eens door kijkers is op gelet of gewezen.
  Alles wat ze draagt van een stretch stof gemaakt, maar niet echt ‘af’, en perfect.
  Met vriendelijke groet,
  Janneke Gorter- de Bes

  • saskia pasman

   Ik vind Annechien een geweldige representatrice , maar……..soms haar kledingkeuze.
   Zoals vandaag, die roze jurk met zwartkanten kraag. WIE DOET HAAR DAT (lett) AAN???????
   Annechien koop wat meer mooie mantelpakjes , meid, ook wat meer kleurig
   misschien!!

  • onderdedam

   Ben het volkomen  met u eens,Het schuurt over mijn zenuwuiteinden.

   Ga op spraakles zou ik zeggen.

   cgrrr.chrrrr,.Zijn het de zenuwen??? Alsjeblief zeg,doe er wat aan.!!

   Wij betalen hiervoor. Ik word onpasselijk als dit langs mijn gehoorszenuwen glijdt.

   Niet iedereen heeft een gehoorstrauma,zodat we deze gruwelijkheden,i.d.v van kettingzagen,chrrr.grrrr.niet  meer horen.

   Ik heb haar niet gemist,sterker ik wens haar veel zwangerschappen en abcenties toe.

   Ik begrijp niet dat haar stem niet is geanalyseerd.

   U heeft het over kettingzaag,daar vind ik mij in, maar ik hoorde meer crrrr,chrrrr,grrr.

   eigenlijk ook een ketting zaag dus!

   Is hier een stemming aan vooraf gegaan?

   Wie zegt waar wij om 20.00 en andere uren naar Moeten  kijken?

   Laten wij kijken of wij iemand met  meer  een harmonieurende stem kunnen aanwijzen.

    

    

    

    

    

    

    

    

 • patricia

  Het is niet belangrijk, wat ze aanheeft of hoe ze praat. Ik vind dat een nieuwslezer niet mag afleiden van wat zij/hij vertelt zonder al te veel versprekingen, daar gaat het tenslotte om. Bovendien komt ze aardig en professioneel over op mij!

 • Willem Robert van Dijk

  Sophisticated, onderkoeld type qua uitstraling.
  Grammaticaal en presentatie goed met mooie dictie.
  Komt alleen enigszins ‘ gevoelloos ‘ over – met name tijdens interactie met collegae.
  Iets meer expressie kan geen kwaad ( zie Rob Trip – de maestro ).
  Maar wellicht dat het moederschap hierin kan bijdragen.

  Willem Robert van Dijk

 • Jacques

  Onzin, die al dan niet seksistische opmerkingen over haar kleding. Irrelevant.
  Echter die hoogst irritante uitspraak: driewerf bah!
  En daar zit wel een patroon in met die Jinek en de Boer als haar voorgangers.
  Nee, dan Astrid, of Rik. Een genot om naar te luisteren.
  Als mevrouw Steenhuizen het 20.00 uur verknalt, dan kijk ik steevast het 18.00
  uur journaal. Te triest voor woorden.

 • J.Hekkema

  Annechien,

  Wat anderen er ook van zeggen maakt mij niet uit. Ik vind het heerlijk als ik je stem weer hoor. Juist dat errretje en het donkerbruine in je stem doet mijn hart opspringen als je weer op het journaal bent. Prachtig vind ik dat. En je bijzondere kleding zonder frutsels en tierelantijntjes vind ik heel goed bij je passen. Ik ben een fan van je. Ga zo door en ik blijf van je houden. Voor de goede orde: ik ben wel 86 jaar maar nog niet gek.

 • Frank

  Annechiem , geweldig mooie vrouw . Lust voor het oog . kijk met plezier naar het journaal om 20.00 hr .

  Voor de negatieve reacties , ga op een onbewoond eiland wonen . Kan je jezelf alleen maar  ergeren aan je zelf !

   

 • Peter

  Beste mensen van wie ik net de commentaren op Annechien gelezen heb.
  Het is allemaal te zielig voor woorden.
  HEBBEN JULLIE NIETS BETERS TE DOEN?
  KIJKEN JULLIE ALLEMAAL EENS NAAR JE ZELF VOORDAT JULLIE COMMENTAAR LEVEREN.

 • Fennie

  Please Annechien, die coupenaden bij die groene blouse zitten veel te laag..! Of je borsten te hoog, natuurlijk..
  En ook die leren zwarte rok knelt om je dijbenen.
  Neem svp een andere prrsoonlijke styliste. Je bent zo’n mooie vrouw!

 • Linda

  Who takes the time to check how this pretty lady looks before she goes in front of the camera? Tonight her blouse was definitely not a good fit for her figure. The bust darts were way too low. Geen gezicht!

 • J. v. Brakenstein

  Een prachtige vrouw. Betoverend mooie ogen. Een heerlijke stem om naar te luisteren. Een perfect combinerend kapsel. Iedere keer bij het aanschouwen van zoveel schoonheid, mis ik het eerste onderwerp van het journaal. Haar verschijning maakt het wereldgebeuren ook niet meer belangrijk. Volgens mij een vrouw met een goed gevoel voor humor waar je heerlijk mee kunt kletsen en lachen. Haar manier van presentatie is een absolute aanwinst voor het journaal. Ik hoop dat we van deze vakvrouw nog vele jaren mogen genieten. En wat die ‘gebrouwde Gooise R’ betreft, geeft dit aan de de warme klankkleur van haar stem juist net die herkenbaarheid van toegevoegde waarde. En kritiek op de kleding? Als ik niet meer naar haar gezicht kijk zal ik er eens op letten!
  P.s.
  Complimenten aan camerawerk, techniek, belichting en decor mogen natuurlijk ook niet onvermeld blijven. De presentatie door uitsluitend ‘talking heads’ zoals vroeger, is gelukkig verleden tijd.

 • Jelle

  Annechien spreekt, mijns inziens, accentloos Nederlands, hetgeen een vereiste is voor een nieuwslezer. Voor de helderheid: geen dialectische , sociolectische of uitheemse verkleuring, die afleidt.

  Ik vind haar buitengewoon prettig om naar te luisteren en te kijken. Het laatste is mooi meegenomen, maar natuurlijk wel erg persoonsgebonden. Aan de kledingkeuze mag wel wat veranderen. Misschien ook minder naar de kapper?

  Eindconclusie: uitstekende nieuwslezer op wie we trots mogen zijn!

 • Ted Lievaart

  Lieve Annechien Steenhuizen,

  In de hoop dat mijn reactie ook Annechien bereikt, wil ik graag zeggen dat de heer van Brakenstein een reactie heeft gestuurd, waard om vermeld te worden. Bij het lezen van het gros van de inzendingen, waarin schaamteloos gewauwel van mensen wordt afgedrukt, bekruipt mij een gevoel van uiterste onbehaaglijkheid. Mensen, verstopt achter alleen maar een voornaam, die zich aanmatigen kritiek te hebben op een vrouw die succes heeft, schitterend is om te zien, boeiend om naar te kijken en perfect in staat om het nieuws te brengen zoals het moet. Wie zijn die minkukels, waar niemand ooit van gehoord heeft omdat ze totaal onbelangrijk zijn? Omdat ze mislukt zijn. Omdat niemand hun ooit een compliment geeft, denken zij dat je belangrijk wordt door succesvolle mensen af te katten. Ik zou ze willen aanraden: Probeer eens op eigen kracht achting en waardering te verdienen en leer om andere mensen te loven om hun verdiensten. Daardoor word je mogelijk een achtenswaardig mens.

  Aan Annechien: Wat had je vandaag een schitterende kleding. Nooit heb ik een beter passende leren jurk gezien. Elke plooi perfect op zijn plaats. Hiermee wijs je, samen met jouw couturier een aantal onbenullige briefschrijvers op duidelijke wijze terecht. En als er iemand is die het toekomt in die kleding op het scherm te verschijnen, dan ben jij dat Annechien. Ik ben toevallig ook 81 jaar; verre van seniel maar uit de tijd dat waardering in hoger aanzien stond dan kritiek.

  Met alle lof voor wie je bent, voor wat je doet en ook weet hoe.
  Ted Lievaart
  tedlie@gmail.com
  1, Le Bourg
  19160 Sérandon
  Frankrijk.

  Dus niet anoniem.

 • Diana

  Ik vind haar een perfecte nieuwslezeres.
  Een van de weinigen tv presentatoren op de tv die fatsoenlijk te verstaan zijn.
  Ik erger me kapot aan het onverstaanbare haastige gewauwel van de meeste presentatoren.
  Ok haar kleding is soms wel wat stijf en boers, maar dat is voor een nieuws lezeres wel aanvaardbaar.
  Het is geen shownieuws.
  Ik vind haar stem ook heel erg op die van Monique van de Ven lijken.
  Ik hoop dat we haar nog heel lang op tv mogen zien.
  Ik wens haar heel veel succes.

 • Ans

  Lieve Annechien,
  Mijn complimenten voor de perfecte wijze waarop jij het nieuws presenteert, heel duidelijk en je hebt een warme stem.
  Alleen vind ik het jammer dat je vaak zulke sobere, donkere kleding draagt.
  Je bent een heel mooie vrouw met een goed figuurtje, maar ik zou je graag wat vaker in een mooie blouse zien, of met een leuk jasje.
  Vanavond was je weer zo somber gekleed, iets meer kleur zou fijn zijn!
  Het nieuws is helaas vaak deprimerend, dan is het aangenaam naar een mooie, goedgeklede presentatrice te kijken.
  Ik wens je veel succes in je werk en geluk in het leven!
  Ans

 • Ans

  Lieve Annechien,
  Tot mijn verrassing droeg je vanavond een mooie rode blouse, stond je prachtig die kleur!
  Misschien is dit toeval, maar ik vond het heel leuk je in iets fleurigs te zien. Dankjewel.
  Ans.

 • B.Heithuis

  Lieve Annechien
  Ik vind je de mooiste tv-persoonlijkheid van het westelijk halfrond.
  Als jij het journaal presenteert is mijn hele vond perfect.
  Ik zou graag eenmaal een borreltje met je willen drinken,ik ben niet verliefd maar hou wel heel erg
  veel van jou.
  Veel liefs Ben

 • Dirk van den Broek (niet de kruinier!)

  Dirk van den Broek (niet de kruidenier!) Jaargang 1931,wel dom maar niet gek.
  Hoy Annechien Steenhuizen,laat je niet beinvloeden door die negatieven aanbidders,
  laat ze maar de pot opgaan!

 • matthijs

  ANNECHIEN

  begrijp je dat zelf nou ook niet dat je het niet kan maken om zonder panty op de televisie te verschijnen en zeker niet begin maart
  als het nou hoog zomer is , kan ik me er iets bij voorstellen
  maar het wordt hoog tijd dat je je is netter gaat kleden als je voor de televisie bent , al jouw vrouwelijke collegas zijn altijd piekfijn gekleed en dat is een heel verschil met jouw , jammer .

 • Huub Corstjens

  Veel gezeur maar gelukkig ook veel complimenten. Annechien is een vakvrouw, strakke presentatie, duidelijk goed verstaanbaar Nederlands.
  En als extra, maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke smaak (en gelukkig van vele anderen), mooi/stijlvol om te zien. Kleding doorgaans heel goed gekozen (heeft ze ook een styliste voor).
  Gewoon heel fijn om naar te luisteren EN om naar te kijken.
  En de opmerkingen over het wel of niet dragen van pantys: zij kan het hebben. Mooie benen.
  Dus wat mij betreft: gewoon doorgenieten, nog jaren hoop ik!

 • Annemie

  Annechien, het was een verademing toen je pas op de TV het nieuws ging lezen: rustig, neutraal en met een perfecte dictie. Bovendien heb je zo’n prettige stem. Je bent de enige waarnaar iemand volkomen ontspannen kan luisteren. Wat je kleding betreft: helemaal goed. Mooi, beschaafd, goed passend. Kortom het totaalplaatje is volgens mij het prototype van een perfecte nieuwslezeres. Leuk om te horen dat je twee kinderen hebt. Het ga je goed!

 • Matheus van der Linden

  Beste Anachien Steenhuizen,

  Jij bent inderdaad een mooie, intelligente vrouw met een fijn-beschaafde uitstraling en een warme stem. Anderen vinden jou soms ‘gevoelloos’ overkomen maar ik zie wel hoe gevoelig je bent o.a. aan lichte veranderingen in je gelaatsuitdrukkinging, vooral je wenkbrauwen ‘verraden’ soms je afkeuring van de inhoud van bepaalde berichten. Je brengt het nieuws op professionele wijze, je uitspraak is heel goed en jij lijkt mij ook een sympathieke en meelevende vrouw. Omdat ik me afvroeg of je getrouwd was zocht ik je op en zie ik nu dat je 2 kinderen hebt. Heel fijn voor je. Ik wens jou en je gezin veel geluk toe.

  Matheus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.