Willemijn Hoebert

Willemijn Hoebert is geboren op 15 september 1978 in Wilnis. Ze komt uit een echt meiden gezin en is de oudste van haar twee zusjes. Ze is in haar jeugd erg veel verhuisd. Zo verhuisde ze in 1982 voor het werk van haar vader naar Indonesië waar ze op de internationale school in Jakarta terecht kwam. Een paar jaar later verhuizen ze naar Portugal waar ze les kreeg op de St Domenics International School.  Op haar 13e verhuist Willemijn weer terug naar Nederland. De familie gaat in Wageningen wonen.

Opleiding en Hobby’s

Willemijn HoebertAls Willemijn Hoebert haar middelbare school afmaakt in Nederland gaat ze vervolgens meteorologie studeren aan de Universiteit van Wageningen. Deze studie vond ze zeker interessant, maar ze voelde zich nog niet ontwikkeld genoeg om ook meteen een baan te vinden en dus kiest ze er voor om zichzelf nog meer te gaan ontwikkelen. Ze doet daarom wat saleservaring op bij een farmaceut (haar vader werkte immers ook voor een farmaceut) en leert er zo een heel ander vak naast.

De grootste hobby van Willemijn Hoebert is hockey. Als kind heeft ze altijd veel gehockeyd. Ze begon er eigenlijk al mee toen ze pas vier jaar oud was. In 2009 is ze gevraagd door Wageningse Hockeyclub of ze terug wilde komen bij de Wageningse Dames. Voorheen was ze daar ook al aanvoerster van het team. In 2009 speelde ze daar dan ook weer mee in de achter linie.Carriere als Meteroloog

Als Gerrit Hiemstra voor MeteoVista op zoek is naar een meteoroloog pleegt hij een telefoontje naar Willemijn Hoebert. Gerrit is op zoek naar iemand die ook saleservaring heeft en dus was hij mij Willemijn aan het goede adres. Willemijn gaat werken voor weeronline en verkoopt voor Weeronline allerlei producten. Maar niet alleen werkt ze in sales, ze mag ook werkervaring opdoen in de weerkamer waar ze samen met een team werkt aan de weersvoorspellingen.

NOS

Marjon de Hond was lange tijd weerpresentatrice bij de NOS maar neemt in 2010 afscheid. In eerste instantie wilde Willemijn Hoebert zich niet opgeven voor deze functie, maar op aandringen van haar baas besluit ze om toch mee te doen aan de screentest. En met succes! Vanaf juli 2010 begint Willemijn Hoebert bij de NOS. In haar eentje vertegenwoordigt ze de complete weerredactie. Tijdens het NOS Journaal presenteert Willemijn het nieuws live tussen 6 en 8.

Willemijn als Moeder en Echtgenote

Later in 2010 is Willemijn Hoebert in verwachting en gaat ze met zwangerschapsverlof. Als ze bevallen is van haar zoontje komt ze vast in dienst bij de NOS, waar ze ongeveer drie dagen in de week werkzaam is als weervrouw. Op dit moment is Willemijn voor de tweede keer zwanger en verwacht ze in mei van dit jaar haar tweede kindje. Willemijn is een drukke moeder, maar ook zeker een hele hippe. Want ze is niet alleen actief of tv, maar ook o verschillende social media als Twitter en Facebook. Willemijn is al lange tijd gelukkig getrouwd, en samen met haar echtgenoot heeft ze ook nog een eigen bedrijfje. Hiervoor verricht ze echter alleen wat administratieve taken.

26 Reacties

 • rob

  Het is mij een raadsel hoe zo’n toch best aantrekkelijke vrouw mij noopt om haar te nomineren voor
  de slechts geklede vrouw van Nederland.
  Misschien moet ze even bij haar collega Helga van Leur langsgaan voor wat adviezen, want deze dame ziet er altijd piekfijn uit.

 • kritisch

  Ik vind haar niet Hip. Ze presenteert niet lekker. Ze komt mij onvriendelijk over. Nu kan het natuurlijk wel zo zijn dat ze in het echt heel vriendelijk is en dat ze heel slim is en dat zal best wel als ze de uni heeft gedaan, maar ik ken er meer die hebben gestudeerd en niet echt contact sociaal zijn. Misschien moet ze een keer een training en moet ze wat meer van haarzelf laten zien. Of achter de schermen werken. (lijkt mij in ieder geval beter)

 • Oma

  Geachte mevrouw W. Hoebert, en mevrouw Jojanneke van den Berge
  Het is al geruime tijd 26 t/m 34 graden in augustus j.l. (2016), en dan kijken wij naar een WEERVROUW / VERSLAGGEEFSTER in ZWARTE KLEDING , …..JAKKES NOG AN TOE……dit willen wij toch niet zien ……..

 • Ad

  Wat een oppervlakkige onzin! Kijk alsjeblieft naar de persoon zelf in plaats van op domme dingen te focussen. Willemijn is down to earth. Goed voor haar!

  Deze meid heeft maar liefst aan 3 universiteiten gestudeerd. Wageningen, Miami en Melbourne. Dus die laag geschoolde opmerking over haar intelligentie hou je maar voor jezelf. Het gaat over het weer en dat doet ze heel goed en to the point.

  Echt waar, dat gelul en oordelen over mode komt mn strot uit. Die onzin begint al op de kleuterschool.

  Trouwens, loopt Annechien niet ook regelmatig in zwart? Ook tijdens de zomermaanden? En als iemand eruit ziet als een meesteres is het wel Annechien. En dat zeg ik met alle respect want ik heb daar niks op tegen.

  Iedereen is anders, en dat is mooi.

 • karin

  nou zeg, wat een kolder allemaal…!!
  wij, mijn man en ik, genieten iedere dag van “die leuke Willemijn”, origineel, een leuk stemgebruik en ook : gezellige kleding..!!
  jullie doen haar helemaal geen eer aan, en dat is slecht..
  ze doet het juist GEWELDIG..!!
  proficiat Willemijn..!

 • fam Scholtes

  Lieve Willemijn, wat deed je het weer mooi vandaag! Je zag er gaaf uit: mooi vest, lekker zwart (altijd goed), prachtige schoenen, naast je weerbericht ook een lust voor het oog! Namens trouwe kijkers, alle goeds gewenst!

 • Robert

  Inderdaad is de kledingkeuze van Willemijn niet zo mooi. Collega Helga v.d. Leur heeft veel meer klasse. Vooral haar felrode jurkje staat haar prachtig. En ze heeft ook nog een mooi figuur. (brede heupen)
  Hoop maar dat Willemijn haar kledingkeuze gaat veranderen. Jammer voor zo’n best aantrekkelijke vrouw. Verder begint ze nu wat losser te komen op televisie. Ze mag wel wat vaker een glimlach tonen. Dan is het allemaal ok.

 • Ellen van der Burg

  Geachte Willemijn Hoebert,

  Ik kijk en luister altijd met plezier naar uw weers-voorspellingen. Wat ik niet begrijp is dat u de laatste tijd op van die hele hoge hakken loopt.
  Het past m.i. Niet zo goed bij een weersprogramma.
  Maar smaken verschillen, dat is een feit. Het is ook geen aanmerking, maar een opmerking/ vraag.
  Ik vind het veel mooier staan, als u gewone schoenen draagt……..een weervrouw heeft voor mij eerder iets sportiefs, dan op naaldhakken heen en weer lopen.
  Met vriendelijke groet E.v.d.B.

 • Hans nuy

  Als ik Willemijn op mijn tv zie met het weer let ik meer op haar dan op het weer prachtige haardos en mooie billen jammer als ze zwart aan heeft dan zie je ze niet ik vind dat ze het goed doet als ik oplet

 • Rudolf

  Ik mag haar. Ze weet waar ze het over heeft, en ik merk dat ik haar mis als zij een aantal dagen niet het weer heeft gedaan.
  Haar kleding? Volgens mij niets mis mee. Ik weet niet of zij dit zelf doet, of met hulp van een styliste, maar ik vind haar een mooie presentatie. Niet zo’n Barbie-popje als je soms bij vooral Amerikaanse zenders ziet. Gewoon, ‘the girl next door’, met een vleugje stijl en snufje glamour.
  Het is niet zo dat slecht weer door Willemijn opeens een stukje minder slecht wordt, maar ik hoor het liever van haar dan van welke andere weervrouw ook.
  Ik heb haar al te veel journaals niet gezien. Het wordt weer tijd, denk ik…

 • Auke Harm

  Dag allemaal,
  Ik vind Willemijn een hele kundige, goede en mooie presentatrice. Met haar 40 jaar vind ik wel dat haar kledingkeuze haar niet flatteert. Komt heel ouds over voor zo’n jonge vrouw.
  Laatst, ik meende rond 24 mei, had ze een soort dusterachtige nachtjapon aan, tot ver over haar knieën.
  Mijn vrouw en ik hebben even smakelijk gelachen… Willemijn, als je dit leest, mijn advies is: probeer er wat jeugdiger uit te zien! Maar ga vooral door met de uitstekende weer presentaties.

 • John

  Met de vakinhoudelijke presentatie van Willemijn is weinig mis. Ze is zondermeer deskundig, praat makkelijk, waarbij je in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat ze niet uit haar woorden komt. En dat geeft wel een gerust gevoel.
  De opmerkingen hierboven zijn allemaal bedoeld met een positieve intentie. Om bovenaan te beginnen: mijn vrouw zegt dat ze prachtig haar heeft. Ik zou liever wat meer golven of krullen zien. ‘T Proberen waard.
  Laat de jasjes een keer hangen en trek eens een leuke spijkerbroek aan met een vlotte blouse.
  En als laatste: mik die hakschoenen in de zak van Max en trek eens wat vlotte schoenen zonder hoge hak aan, en s winters een vlotte laars. Die blote voeten zijn blikvangers maar het oogt zo vreemd. Het ziet eruit alsof ze ongelukkige voeten heeft.
  Allemaal goed bedoelde tips. Succes ermee en met je werk

 • Ing Tan

  Behalve slecht gekleed zijn, staat zij ongegeneerd wijdbeens tijdens het presenteren.
  Moet zij eens naar haar collegas kijken, hoe om zeer elegant te staan op hoge hakken.
  Krullen in haar haar zou ook leuker staan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.