Sylvie Meis

Sylvie Meis, tijdens haar huwelijk met voormalig voetballer Rafael van der Vaart (2005-2013) ook bekend als Sylvie van der Vaart, is sinds 1999 te zien op de Nederlandse televisie. Begin jaren ’00 was Meis te zien als presentatrice, actrice en vj. Grotere bekendheid vergaarde ze daarna in Duitsland, als kandidaat, jurylid en presentatrice van diverse talentenjachten. Sylvie Meis is een veelbesproken figuur in de nationale roddelpers, zeker nu haar huwelijk met Van der Vaart ten einde is en de media niet uitgepraat raken over haar vermeende relatie(s).

Jeugd, opleiding & vroege carrière

Sylvie Meis werd geboren op 13 april 1978, in Breda. Ze groeide op in Zundert, 15 kilometer verderop, hoewel ze in Breda haar havodiploma behaalde. Aan de Hogeschool West-Brabant voltooide Meis de studie Personeel en Arbeid.

In 1999 ging Meis aan de slag bij Fox Kids, waar ze diverse kinderprogramma’s presenteerde. Haar doorbraak beleefde ze in de serie Costa!. Daarin, en in de spin-off film Pista!, speelde Meis van 2002 tot 2004 de rol van bardame Ice. In 2003-2004 werkte Meis achtereenvolgens voor MTV en TMF, waarvoor zij de Dag Top 5, Babe Trap en Modelfacts presenteerde.Ster in Duitsland

Van 2008 tot 2011, en opnieuw sinds 2018, trad Sylvie Meis op als jurylid in de Duitse talentenjacht Das Supertalent. In Deutschland sucht den Superstar vervulde zij een rol als gastjurylid in 2010. Datzelfde jaar was Meis kandidaat in dansprogramma Let’s Dance. Vanaf 2011 tot 2017 nam zij de presentatie van dit programma voor haar rekening. In de tussentijd deed Meis nog enkele presentatieklussen in Nederland: The Face in 2011 (RTL 5) en Wedden dat ik het kan in 2016 (SBS6).

Persoonlijk

In 2003 kreeg Sylvie Meis een relatie met Rafael van der Vaart, destijds speler van Ajax. Twee jaar later trouwde het sterrenkoppel, gevolgd door de geboorte van hun zoon Damián in 2006. In de periode dat Meis met Van der Vaart getrouwd was, verhuisde ze met hem mee naar Hamburg, Madrid en Londen.

Op 1 januari 2013 kondigden Rafael van der Vaart en, dan nog, Sylvie van der Vaart aan te gaan scheiden. De scheiding was in december 2013 definitief en sindsdien gaat Sylvie weer door het leven als Sylvie Meis. In de jaren die volgden, waren haar (vermeende) relaties veelbesproken onderwerpen in de Nederlandse en Duitse showbizzmedia. Zodra Sylvie Meis met een onbekende man aan haar zijde verscheen, kwam de geruchtenmolen over haar eventuele nieuwe vriend op gang. In 2019 bevestigde Sylvie Meis achtereenvolgens relaties met Bart Willemsen en Niclas Castello. Eerder zou Meis relaties hebben gehad met onder meer Guillaume Zarka, Maurice ‘Momo’ Mobetie en Charbel Aouad, hoewel zij niet al deze ‘relaties’ heeft bevestigd.

In 2009 ontdekten artsen bij Sylvie Meis borstkanker, in een vroeg stadium en zonder uitzaaiingen. De borstkanker werd succesvol operatief verwijderd en Meis onderging een preventieve chemokuur.

Schoonheid

In 2002 riep TvBabes.com Sylvie Meis uit tot ‘TvBabe of the Year’. Een jaar later kroonde mannenblad FHM Meis tot meest sexy vrouw van Nederland. In 2009 verkoos het blad Jackie haar tot best geklede vrouw van Nederland.