Roos Moggré

­Roos Moggré is geboren op 6 juli 1981 in het pittoreske dorpje Strijen, gelegen in de Hoekse waard. Moggré is bekend geworden als de bruinharige presentatrice van het NOS Jeugdjournaal. Maar wie is Roos Moggré eigenlijk?

Van het dorp naar de stadRoos Moggré

Roos Moggré groeit op in een groot gezin en woont het grootste gedeelte van haar jeugd in een omgebouwde boerderij op een dijk. Als kind wilde Moggré graag politieagent worden, maar haar interesses veranderen tijdens de middelbare school. Tijdens de middelbare school raakt Moggré geïnteresseerd in de journalistiek en ze besluit na het behalen van haar diploma in een iets levendiger gedeelte van Nederland te gaan wonen. Moggré gaat in Utrecht wonen en studeert daar aan de School voor de Journalistiek. Na het behalen van haar bachelor in de journalistiek besluit Moggré ook een master te gaan doen. Moggré kiest voor de master Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens haar studie doet Moggré evaring op bij de Utrechtse zender Radio M. Tevens loopt ze stage bij NOVA, waar ze na haar stage nog even blijft werken. Ook doet ze ervaring op met verslaggeven bij RTV Utrecht.NOS Jeugdjournaal

Als pas afgestudeerde besluit Roos Moggré zich in het diepe te werpen en te solliciteren bij de NOS. Na een leerzame maar heftige sollicitatieprocedure, waarbij Moggré als beste uit de bus komt, begint Roos Moggré in januari 2008 bij het NOS Jeugdjournaal. Haar officiële taak bij het Jeugdjournaal is presentatrice/ verslaggever. Dit betekent dat Moggré niet enkel het nieuws voorleest, maar dat ze ook op onderzoek uit gaat. Dit is exact waarom Roos Moggré uitermate geschikt is voor haar baan bij het jeugdjournaal. Tijdens de sollicitatieronde legde ze namelijk de nadruk op het feit dat ze in de eerste plaats een journalist is en dat het haar om het maken van het nieuws gaat. Haar officiële taak is dan ook verslaggever/ presentatrice; niet enkel presentatrice.

Maar waarom dan het Jeugdjournaal en niet het journaal voor volwassenen? Volgens Moggré bekijkt het Jeugdjournaal het nieuws altijd met een positieve insteek, iets wat bij het nieuws voor volwassenen amper gebeurd. Het Jeugdjournaal is immers een programma voor kinderen, en kinderen kun je natuurlijk niet met nare beelden naar bed sturen. Dit is precies waarom Moggré het Jeugdjournaal zo uitdagend en leuk vindt. Het kan namelijk erg lastig zijn om een negatief bericht een positieve wending te geven en kan het soms erg lastig zijn om een volwassene gemakkelijke taal te laten spreken: kinderen kijken immers met een andere blik naar de wereld dan volwassenen. Wat Moggré echter wel soms mist aan het Jeugdjournaal is het feit dat ze bij het Jeugdjournaal veel meer gebonden is aan een bepaalde manier van spreken; je kan bij kindertelevisie natuurlijk er niet zomaar wat cynische humor in kan gooien. Dit is iets wat Roos Moggré wel kon doen toen ze in 2011 en 2012 speciale carnavals uitzendingen van de NOS presenteerde, wat ze logischerwijs dan ook met veel plezier gedaan heeft.

Oproep WNL

Aan alle goede dingen komt een einde, zo ook aan Roos Moggré’s tijd bij de NOS. In september 2014 zal Moggré de NOS verruilen voor Oproep WNL. Moggré zal bij WNL het programma Vandaag de dag/vrijdag presenteren. Er komt in september 2014 dus een einde aan Moggré’s loopbaan bij het Jeugdjournaal, na zes mooie jaren.

Roos Moggré relatie

Er is helaas niets bekend over een Moggré’s burgerlijke staat. De vraag of Moggré een vriend heeft is echter al wel vaker gesteld, maar helaas kan daar momenteel nog geen antwoord op gegeven worden.

8 Reacties

  • anoniem

   Hopelijk komt Roos Moggré niet naar het journaal. Vind het al een ramp op naar haar te luisteren in WNL. Vreselijke stem, inderdaad als een doodgeknepen kikker zoals Frits Bom in 2012 schreef. Ze praat veel te snel en is soms niet te verstaan ondanks haar harde stem. Ze komt zeer onsympathiek over, terwijl ze dit misschien niet is. Iemand schreef in 2012 dat ze gecoached zou moeten worden. Blijkbaar is dit nog steeds niet gebeurd.
   Leonie komt beter uit de verf, wel een beetje provinciaals accent, maar wel vriendelijk.

   • Anoniem

    Roos is niet goed met haar vak bezig, haar stopwoordje ” Helder” past niet bij iemand met een journaliste opleiding.
    Ze is absoluut niet sympathiek en laat mensen niet uitspreken.
    Leonie is top, vriendelijk, humor en erg snel van begrip en geen “kerstboom” zou eigenlijk naar de NOS moeten vertrekken !

 • Anoniem

  Heerlijk dat Roos een tijdje van de buis is. Vreselijke stem om naar te luisteren. Haar stopwoord helder, terwijl het duidelijk is dat het voor haarzelf vaak niet helder is. Laat mensen niet uitspreken. Zeer onsympathiek. Kan zo nog wel even doorgaan. Ik ga iig genieten van haar afwezigheid!

 • Anna

  Best een mooie dame maar haar lippen waren eerst veel dunner. Duidelijk NOG een vrouw die begonnen is met lip fillers. En vast ook huidfillers.

  Beetje jammer dat cosmetische ingrepen zo gangbaar aan het worden zijn.

 • Wim Riemens

  Roos is een lieve meid. Ziet er goed uit. Treedt de mensen waar ze mee praat enthousiast tegemoet. Echter één ding : ze heeft een vaak hinderlijke neusklank;daar moet toch aan gewerkt kunnen worden! Ik weet wel iemand die dat kan; alleen die woont een end bij jou vandaan. In Zeeland, Goes.Tot slot: Roos, ik hou van je!

  Groet,Wim (acteur,regisseur,docent drama)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.