Rik van de Westelaken

Rik van de WestelakenNederland kent Rik van de Westelaken voornamelijk van het NOS Journaal. Maar niet alleen werkte hij voor de NOS als presentator van het nieuws, hij werkte ook voor Radio 1 waar hij regelmatig het nieuws voorleest. Een aantal jaar geleden werd bekend dat Rik al tijdens zijn studententijd uit de kast is gekomen. Voor vele Nederlanders was het geen verrassing, maar anderen stonden er van versteld om te horen dat Rik van de Westelaken homo is.

Rik is geboren op 22 april 1971 in Vlaardingen en is opgegroeid in Zuid-Holland en Brabant. Het eerste deel van zijn jeugd bracht Rik door in Maassluis en Hoogbokland. Later verhuisde zijn ouders naar het Brabantse Uden. Dit is ook de plek waar hij zijn middelbare school (VWO) heeft afgemaakt. Na zijn VWO had Rik wat twijfels over wat hij zou gaan studeren maar koos er voor om bedrijfskunde te gaan studeren in Leiden. Het was voor hem een echte eye-opener om het oude en vertrouwde leventje in Uden achter te laten voor het echte studentenleven in Leiden. Hier haalde hij wel zijn propedeuse, maar besloot om toch een andere studie te gaan volgen. De studie die beter bij hem past vond hij in Amsterdam aan de Universiteit van Amsterdam. Hier studeerde hij Communicatiewetenschappen.Carrière en hoogtepunten Rik van de Westelaken

Meteen na het behalen van zijn studie in 1996 kon hij aan de slag bij AT5 Nieuws. Hier werkte hij ruim 3 jaar als presentator en redacteur. Sinds 1999 werkte Rik bij de NOS. Hij werkt als presentator en redacteur en valt regelmatig in voor Annechien Steenhuizen. Bij de NOS heeft Rik een aantal grote verslagen op zijn naam staan. Zo werkte hij mee op de redactie voor Prinsjesdag 2000, verschillende jaaroverzichten, Het huwelijk van Willem Alexander en Maxima, de begrafenis van Pim Fortuyn. Ook heeft Rik gewerkt als verslaggever voor het jeugdjournaal, 60 jaar Bevrijdingsdag, en de geboorde van Prinses Alexia. Ook heeft Rik gewerkt als presentator bij de verkiezingsdebatten van de Tweede Kamer in 2012, en bij de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Daarnaast was Rik ook te horen op het Journaal van Radio 1. Buiten zijn carrière als presentator en verslaggever is Rik ook vaak te horen als gastspreker op onder andere de Universiteit van Amsterdam, en de school voor Journalistiek in Utrecht.

In 2016, 2017 en 2016 stapte Rik van de Westelaken achtereenvolgens over van de NOS naar NET 5, van NET 5 naar SBS6, en van SBS6 naar AVROTROS. In deze periode maakte hij programma’s als 5 Golden Rings, Peking Express, Rik Over de Grens, Vermist, EenVandaag en Wie Is de Mol?.

Uit de Kast

Op 4 november 2010 zonde de KRO middels het programma Uit de Kast het verhaal uit van Rik van de Westelaken. Hij vertelde in de uitzending hoe hij toen hij nog student was aan zijn ouders verteld heeft dat hij homo is. Rik vertelde dat het een heel prettig gesprek was, en dat hij onwijs blij was dat iedereen nu de ‘ware’ Rik kon leren kennen. In 2008 werd Rik ook al geïnterviewd door het maandblad Squeeze.  Hij vertelde in dit interview dat hij voor het laatst verliefd is geworden op een meisje toen hij nog in Uden woonde. Zodra hij verhuisde naar Leiden, kwam zijn echte geaardheid naar boven.

Relatie Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken vindt het geen probleem om voor zijn geaardheid uit te komen, en dat zien we ook terug als we kijken naar zijn relaties. In 2008 ruilde Rik zijn toenmalige vriend, die werkzaam was als kapper, in voor een jonge vlam van de toneelschool. Deze nieuwe vlam was maar liefst veertien jaar jonger dan Rik, maar daar leek hij geen probleem mee te hebben. Of Rik van de Westelaken op dit moment nog steeds in een relatie is met deze jonge man is helaas niet bij ons bekend.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.