Marco van Kalleveen

Marco van Kalleveen is Chief Operating Officer en directielid van LeasePlan Corporation, een wereldwijde specialist op het gebied van fleet management en mobiliteit met een jaarlijkse omzet van €10 miljard. LeasePlan heeft 7.400 medewerkers in 32 landen, en een wereldwijde franchise met ruim 1,6 miljoen voertuigen van uiteenlopende merken. Van Kalleveen werd in 2016 aangesteld als directielid van LeasePlan, na de overname van het bedrijf door een consortium van private investeerders. Als COO is Marco verantwoordelijk voor de Europese business met 6.500 medewerkers en €8 miljard omzet.Loopbaan

De carrière van Van Kalleveen is nauw verweven met organisaties in verandering. Met name vanuit een internationaal perspectief. Uit zijn carrièreverloop is af te lezen dat hij bekwaam is in het transformeren van zeer uiteenlopende bedrijven. Of dat nu als expertadviseur is, als lid van het senior management of als lid van de directie zelf.

Marco van KalleveenIn 1998 startte Van Kalleveen bij McKinsey & Company, waar hij in 2004 partner werd. Tijdens zijn periode bij McKinsey specialiseerde Marco zich in grote strategische veranderprocessen in diverse sectoren, van startups tot Fortune 500-bedrijven. In 2009 verhuisde hij naar Londen om daar aan de slag te gaan bij Bain Capital Private Equity. Als Senior Vice President was hij verantwoordelijk voor de transformatie van een aantal bedrijven uit de portfolio en specialiseerde zich verder in de financiële sector. Tussen 2014 en 2016 was Van Kalleveen Managing Director Domestics en lid van het managementboard bij TNT Express. Deze internationale pakkettenvervoerder is aan de Nederlandse beurs genoteerd (AEX) en actief in 61 landen. Het netwerk van TNT strekt zich uit over circa 200 landen. Van Kalleveens grootste verdienste bij TNT Express was de succesvolle transformatie van de divisie Domestic Businesses (jaarlijkse omzet € 3 miljard) goed voor 30,000 fte’s in Australië, Brazilië, Chili, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In 2016 werd TNT Express overgenomen door FedEx en werd Van Kalleveen aangesteld in zijn huidige functie bij LeasePlan Corporation.

Studie

Van 1987 tot 1993 studeerde Marco van Kalleveen Business Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn bachelor- en masteropleiding was Van Kalleveen praeses van de Economy Faculty association Rotterdam (EFR).
Hij verhuisde naar Boston in de Verenigde Staten om daar verder te studeren aan de Harvard Business School. Als onderdeel van deze MBA-opleiding liep hij als Summer Associate stage bij Goldman Sachs International in Londen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Van Kalleveen is zeer geïnteresseerd in onderwijs en politiek. Als betrokken alumni is hij sinds 2008 lid van de Raad van Advies van de Rotterdam School of Management (RSM). Dit is de internationale business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar Van Kalleveen zijn bachelor- en mastergraad heeft behaald.

Ook de Nederlandse politiek gaat Van Kalleveen nauw aan het hart. Hij was betrokken bij het verkiezingsprogramma van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 en was een van de sprekers tijdens de VVD-campagne, naast onder meer Mark Rutte en Halbe Zijlstra. In 2013 leverde hij als commissielid voor het ministerie van Economische Zaken een bijdrage aan de gedragscode voor de semi-overheidssector (ook wel bekend als de ‘Commissie Halsema’)..

Persoonlijk

Van Kalleveen is geboren in Nederland op 25 februari 1969. Hij woont momenteel in Amsterdam met zijn vrouw en dochter. Naast familie en werk heeft Van Kalleveen nog andere passies, zoals geschiedenis, politiek en sport. Hij nam verschillende malen deel aan de New York City Marathon.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.