Maarten Jan Reijnders

Maarten Jan Reijnders (1976) is oprichter en grootaandeelhouder van eHealth Ventures Group, een in Oud Gastel gevestigde groep van ondernemingen met een focus op de gezondheid van mens en dier. Reijnders is niet langer operationeel bij het bedrijf betrokken, maar focust zich op zijn investeringen in hernieuwbare energie, vastgoed en zijn deelnemingen in diverse ondernemingen.Jeugd en Opleiding

Maarten Jan ReijndersMaarten Jan Reijnders groeide op in Groningen en ging naar school in het naastgelegen Haren. Na enkele omzwervingen maakte Reijnders hier zijn MEAO-opleiding af en ging hij studeren aan de Hanse Hogeschool (richting: International Business School). In kader van deze opleiding studeerde hij een semester aan de Auckland University (Nieuw-Zeeland), waarna hij een semester stage liep bij L’Oreal Nieuw Zeeland. Reijnders kreeg als stagiair al snel veel verantwoordelijkheden en mocht na afloop aanblijven als brand manager voor Maybeline, zolang zijn visum dat toeliet, terug in Nederland werd hij, door de progressieve MS van een vriend geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven en het belang van een goede gezondheid. Hij besloot het advies van L’Oréal een MBA te volgen aan INSEAD in de wind te slaan en een ondernemingsplan te schrijven voor een eigen merk en webshop in orthomoleculaire voedingssupplementen.

Eerste stappen als ondernemer

Uiteindelijk lukte het Reijnders voldoende financiering te verkrijgen en begon hij ‘Pavitra’. In samenspraak met een orthomoleculair therapeut en een apotheker werd een eigen lijn voedingssupplementen opgezet, die verkocht werden via de eigen webshop en therapeuten. Pavitra gaf Reijnders de mogelijkheid het ondernemen te leren en bracht hem op het idee voor een nieuw concept dat een groot succes zou worden.

eHealth Ventures Group

In 2003 startte Maarten Jan Reijnders met zijn zakenpartner onlinedokter.com. Deze website bood consumenten de gelegenheid om op doktersrecept een werkzame dosis Melatonine aan te vragen bij de apotheek. In 2004 werd het concept uitgebreid en hernoemd tot, het inmiddels goed bekende, DokterOnline.com. Via deze website worden consumenten door heel Europa geholpen met het aanvragen van een arts-consult en worden zij in contact gebracht met een apotheek die de geneesmiddelen vervolgens thuisbezorgd. DokterOnline.com bleek een groot succes. Het bedrijf groeide flink naar meer dan 300.00 klanten en is actief in 14 landen. Kort na het eerste succes en controverse die de website in 2004-2005 in de markt teweeg bracht werd het bedrijf aan investeerders op Curaçao verkocht. De marketingactiviteiten werden afgesplitst en onder de naam ‘Matchvertise‘  (nu ‘Superbrave’) ondergebracht in het Nederlandse eHealth Ventures Group, waarvan Reijnders CEO werd. Rond deze periode verhuisde de start-up van Groningen naar Zuid-Holland om daarna na 5 jaar een eigen pand te bouwen in het Brabantse Oud-Gastel. In 2010 werd het afgesplitste DokterOnline.com teruggekocht en onder EHealth Ventures Group ondergebracht.

Binnen deze holding valt ook een deelneming in MedPets.nl, de grootste online dierenapotheek van Nederland en inmiddels actief in heel Europa, die Reijnders samen met zijn vrouw (CEO) en zijn zakenpartner oprichtte. Eind 2016 trad Reijnders terug als CEO van EHealth Ventures Group om zich te kunnen gaan toeleggen op coaching en het management van zijn opgebouwde investeringen en deelnemingen.

Coachen, investeren en vrije tijd

Het succes van de eHealth Ventures Group stelde Maarten Jan Reijnders in staat zich toe te leggen op een coaching-cursus. Reijnders volgde bij Prowareness een opleiding tot ‘Agile’ transitiecoach en bracht bij eHealth Ventures Group de opgedane kennis meteen in de praktijk toen hij de organisatie stuurde naar een ‘agile-organisatie’. Hiernaast is Reijnders een fervent investeerder in zonneparken, en investeert hij in vastgoedontwikkeling in België en Curaçao. Toch weet Reijnders nog tijd vrij te maken voor zijn uit de hand gelopen hobby: zeilen. In opdracht van Reijnders heeft VMG Yachtbuilders een custom-made carbon jacht afgeleverd, de ‘Agile42’, o.a. vernoemd naar de door Reijnders bestudeerde organisatiestructuur. Het schip genaamd de ‘Karma’ combineert uitstekende wedstrijdeigenschappen, met de mogelijkheid er met het hele gezin in luxe shorthanded mee te varen.