Imanuelle Grives

Imanuelle Grives werd geboren op 1 april 1985, in Rotterdam. Grives is bekend als actrice in films en series als Alleen maar nette mensen, Celblok H, Vechtershart en SpangaS, en als deelneemster aan tv-programma’s als Expeditie Poolcirkel, Wie is de Mol?, Ranking the Stars, The Homeless Experience en It Takes Two.

Jeugd & opleiding

Imanuelle Grives groeide op in een Surinaams gezin. Haar jeugd bracht zij door in Rotterdam, hoewel ze op haar twaalfde na de scheiding van haar ouders met haar moeder mee naar Suriname ging. Twee jaar later keerde Grives terug naar Nederland, waar zij op op een Rotterdamse middelbare school instroomde. Na de middelbare school volgde ze een opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening. Deze onderbrak ze om een jaar lang bij theatergroep Young Stage te acteren en presenteren. Sindsdien speelde Grives onder meer bij theatergroepen ALBA Theaterhuis en Siberia.Film & televisie

In 2009 speelde Imanuelle Grives een kleine rol in Carmen van het Noorden, met Tygo Gernandt. In de jaren daarna speelde ze onder meer in de series Dr. Cheezy en Mixed Up. Haar doorbraak bij het grote publiek beleeft Grives in Alleen maar nette mensen, een verfilming van het boek van Robert Vuijsje. Daarin wordt de hoofdpersoon verliefd op Grives’ personage, Rowanda. Datzelfde jaar speelde Grives een gastrol in politieserie Flikken Maastricht en de rol van secretaresse in dramaserie Bloedverwanten. Daarnaast is ze bekend van Celblok H, waarin zij tussen 2014 en 2017 de rol van Dorien Breeveld vertolkte, en van Vechtershart, waarin zij vanaf 2015 als Selma Bisschop verschijnt. Sinds 2018 verschijnt Grives bovendien als Ishaha Vrijland in jeugdserie SpangaS.

Naast haar werk in films en series, is Imanuelle Grives meermaals in verschillende tv-programma’s verschenen. Zo nam zij in 2014 deel aan Expeditie Poolcirkel en in 2017 aan Wie is de Mol?. Bijl laatstgenoemde programma viel zij als zesde kandidaat af. Datzelfde jaar was Grives te zien in het veertiende seizoen van Ranking the Stars en in The Homeless Experience.

Dakloos & drugs dealen

Voor The Homeless Experience leefde Imanuelle Grives drie weken lang dakloos op straat. Grives legde met een kleine camera haar belevenissen op de straten van Utrecht vast.

In juli 2019 werd Imanuelle Grives gearresteerd, toen zij op het festival Tomorrowland met grote hoeveelheden drugs werd betrapt. De Belgische politie arresteerde Grives, nadat zij meer dan honderd xtc-pillen, 20 gram cocaïne, iets minder dan 10 gram ketamine en MDMA en amfetamine aantroffen. Bij een huiszoeking in het gehuurde appartement waar Imanuelle Grives en haar gezelschap verbleven, vond de politie bovendien nog eens diverse soft- en harddrugs. De grote hoeveelheden wezen er volgens het Belgische Openbaar Ministerie op dat de drugs niet voor eigen gebruik waren bestemd. Imanuelle Grives verklaarde het bezit van de drugs aanvankelijk door te stellen dat zij zich voorbereidde op een rol. Daarover verschafte zij verder geen duidelijkheid.