Ilse Warringa

Ilse Warringa zag op 1 juni 1975 in Dalfsen het levenslicht. Warringa ging naar het Meander College in Zwolle, waar ze haar havodiploma behaalde. Hierna ging ze naar de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle/Kampen. In 1998 rondde ze daar haar studie af. Daarnaast ging ze naar het conservatorium in Zwolle, waar ze zang – lichte muziek studeerde. Ook volgde ze aan Stelma Susanna een kleinkunstopleiding voor stem, theater en muziek.

Theater

Ilse WarringaNa haar afstuderen kon Ilse Warringa meteen aan de bak als actrice bij theatergroep Stella Den Haag. Ze speelde onder meer in de voorstellingen ‘Het jaar van de haas’, ‘In de nesten’ en ‘Shaffy voor kinderen’. Ook deed ze acteerklussen voor andere muziektheatergezelschappen, zoals Het Filiaal en Theatergroep Wederzijds. In 2003 presenteerde Warringa haar eigen cabaretprogramma, ‘Minority-people’, waarmee ze tweede werd op het cabaretfestival Cameretten. Een jaar later maakt ze een landelijke tournee met datzelfde soloprogramma. Zo was ze onder andere te zien op de Cabaretestafette en zond BNN haar programma integraal uit in het programma ‘Laughing Matters’. Ilse vormt ook een duo met Niek Barendsen. Met hem maakte ze in 2013 de voorstelling Nest, Tafel en Bed. In 2014 is hun tweede voorstelling ‘Paren’ te zien op de Parade in Utrecht en Amsterdam. Warringa zal in het najaar van 2014 ook te zien zijn in de voorstelling ‘Sissi’ van Theater Sonnevanck/Nederlandse Reisopera. Ook speelde en speelt Warringa in producties van het BloodyMary Muziektheater.Televisie

Behalve cabaret en theater deed Ilse Warringa ook verscheidene dingen voor televisie. Tussen 2004 en 2005 was Warringa presentatrice van The Jokebox op BNN. Vanaf 2009 was ze actrice in ‘Budget-tv’ van de Avro. Ze speelde meerdere gastrollen in Toren C, Het Klokhuis en Villa Achterwerk en was ze te zien in De Grote Improvisatieshow. Ook is ze stemacteur voor de nasynchronisatie van veel (teken)films, voor andere Nickelodeon en is haar stem te horen in meerdere radio- en tv-commercials, waaronder Achmea en NVM Makelaars. Ook was ze te bewonderen in de bekende reclames van De meisjes van Verkade en in 2012 zat ze in een reclamespotje van de Rabobank over sparen en een reclame van de LOI. In datzelfde jaar speelde ze in de regiokomedie Groote Markt 30, dat werd uitgezonden door RTV Oost.

Privé

Op het moment van schrijven woont Ilse Warringa in Amsterdam. Ze houdt onder andere van de muziek van Ilse DeLange, Daniel Lohues en Tsi Tsi Tsigane. Het is onbekend of Ilse Warringa een relatie heeft.

3 Reacties

  • Alex

    Ilse Warringa ontmoette haar Gerwalt toen ze 16 jaar was, zij woonde in Dalfsen en hij in Zwolle, ze zijn dus zo’n 25 jaar samen, 20 jaar woonachtig in Amsterdam en samen hebben ze zoon Mees van 13 en dochter Wies van 11. Ilse is onwijs fan van Feyenoord, manlief, zoon en dochter Ajax fans. Ze heeft twee oudere broer Dinand en Warner en jonger zusje Miriam. Als je meer wilt weten, hoor ik het nog wel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.