Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema werd op 28 december 1976 geboren in Den Haag.

Medio 1981 verhuisde hij met zijn ouders, beiden medisch specialist, naar Deventer waar hij zijn lagere en middelbare schooltijd doorbracht. Feike heeft 4 broers/zussen, waaronder Jaap Reesema. Tijdens de middelbare schoolperiode bleken de communicatieve vaardigheden en de wens om te ondernemen van Siewertsz van  Reesema duidelijk naar voren te komen en na het behalen van zijn diploma resulteerde dit in de studiekeuze Vastgoedkunde aan de Hogeschool van Groningen. Tijdens zijn studietijd was Siewertsz van Reesema actief betrokken bij studentenvereniging Vindicat en gebruikte hij zijn opgedane theoretische ervaringen van zijn studierichting door deze in de praktijk te brengen bij Overduin Makelaars.

Carrière

In 1998 begon Feike Siewertsz van Reesema aan zijn carrière in de onroerend goed sector. Zijn eerste functie was assistent taxateur bij Diephuis Stevens onder de ervaren leiding van Jan Diephuis. Na een goede leerschool diende makelaarskantoor Keij & Stefels in het hartje van Amsterdam zich aan waar Siewertsz van Reesema zijn commerciële en communicatieve vaardigheden verder kon ontwikkelen. Naast het aan- en verkopen van woningen deed Siewertsz van Reesema veel kennis op in het beheren en beleggen in onroerend goed. Na het verder ontwikkelen van zijn kennis besloot hij in 2001 om zijn hart te volgen en startte hij zijn eigen onderneming. Siewertsz van Reesema is mede oprichter van Pinnacle en later de Beleggingsgroep waarbij hij zich voornamelijk bezig hield met het opbouwen van een onroerend goedportefeuille in groot Amsterdam. Medio 2008 werd Lairessegroep opgericht waar Siewertsz van Reesema ca. 5 jaar als managing partner mede verantwoordelijk is geweest voor de opbouw van een landelijk gelegen omvangrijke woningportefeuille. In 2012 trad Siewertsz van Reesema toe tot de RICS, een wereldwijde organisatie van vastgoedprofessionals en haar belangrijkste rol betreft verschillende zaken zoals regulering en promotie van de professie, handhaving van de hoogste normen op het gebied van opleiding en beroepsuitoefening, bescherming van klanten en consumenten door een strikte gedragscode en de levering van onpartijdige adviezen, analyses en richtlijnen.

Door zijn ervaringen en uitgebreide netwerk werd Siewertsz van Reesema gevraagd om toe te treden als strategisch partner van een buitenlandse belegger met wie hij begin 2014 een woningfonds heeft geactiveerd. Deze joint venture richt zich met name op de acquisitie van landelijke woningportefeuilles van banken, verzekeraars, pensioenfondsen en woningcorporaties, daarnaast wordt er ingezet op grootschalige nieuwbouwopgaven. Siewertsz van Reesema en zijn partners werken aan een duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningportefeuille waarbij de gewenste rendementen op de middellange termijn worden gerealiseerd. Siewertsz van Reesema is daarnaast enig aandeelhouder van Siewertsz Beleggingen waarmee hij deelnemingen en participaties houdt in verschillende samenwerkingsverbanden.

Nevenfuncties

Feike Siewertsz van Reesema is naast zijn dagelijkse werkzaamheden nauw betrokken bij de vraagstukken omtrent volkshuisvesting. Siewertsz van Reesema is ambassadeur van het Professioneel Platform Vastgoedbelang, is voorzitter van de werkgroep Wonen van de RICS (het Royal Institute of Chartered Surveyors) en is bestuurslid van de ULI (het Urban Land Institute). Siewertsz van Reesema geeft met enige regelmaat lezingen en seminars over de veranderingen van de wet- en regelgeving binnen de residentiële sector en wordt regelmatig gevraagd te spreken op vastgoed evenementen. Hij heeft een verbindende functie tussen de professionele Nederlandse vastgoed sector en de omvangrijke interesse van buitenlandse investeerders in de Nederlandse Woningmarkt. Siewertsz van Reesema is bestuurslid van de Godelindeschool te Hilversum waar zijn kinderen opgroeien.

Privé

Nadat Feike Siewertsz van Reesema zijn studie had afgerond koos hij ervoor om naar Amsterdam te verhuizen. In deze stad ontmoette hij zijn huidige vrouw. Samen hebben zij drie kinderen. Ondanks de drukke carrière kan hij ook volop genieten van het vaderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *