Dionne Stax

Nieuwkomer

Dionee Stax

De naam Dionne Stax zal misschien nog niet meteen bekend in de oren klinken, maar van de foto moet menig televisiekijker haar wel herkennen. Dionne Stax  is namelijk sinds juni 2013 één van de gezichten van het NOS journaal. Deze positie heeft ze in een sneltreinvaart bereikt, bij haar debuut was ze 28 jaar jong. De NOS staat bekend om haar presentatrices die op jonge leeftijd voor de schermen verschijnen.  Sacha de Boer was 30 toen ze bij het journaal begon te presenteren, maar NOS anchorman Rob Trip heeft daar eerst 50 jaar voor moeten worden. Dionne is geen nieuwkomer bij de NOS, want al in 2007 begon ze als stagiaire op de NOS Headlines-afdeling. Hier verzorgde ze de weekoverzichten voor het digitale themakanaal. Om zich meer te oriënteren werkt ze een tweede termijn bij de NOS als stagiaire, maar ditmaal op binnenlandredactie.

Van redactrice naar presentatrice

De eerste aanstelling van Dionne na afronding van haar studie is bij het jongere broertje van het NOS Journaal: NOS op 3. Dit speciale bulletin richt zich voornamelijk op een jongere doelgroep in de leeftijd tussen 18 en 40. Op deze manier proberen ze deze leeftijdscategorie ook over het nieuws van de dag te informeren, maar dan met kortere items. Ook op de radio proberen ze hun publiek te bereiken, onder andere op 3FM en FunX. Het belangrijkste verschil met het traditionele journaal is het overzicht van het belangrijkste nieuws in 60 seconden. Zo is het voor de redactie en de presentator elke keer een kunst om te beslissen welke onderwerpen besproken worden. Op deze manier wordt het nieuws dynamischer en gemakkelijker tussen de bedrijven door te bekijken. Dit bulletin is dan ook elke dag een nieuwe uitdaging en ook de perfecte leerschool voor Dionne Stax en de redactie.Het stoppen van Sacha de Boer bij het Acht uur journaal zorgt voor een verschuiving binnen de gehele NOS. Annechien Steenhuizen neemt haar plaats in, waardoor er een open plek ontstaat bij de reguliere journaals overdag. Dit is dan ook het moment dat Dionne overstapt naar het ‘serieuzere’ journaal. Spannend, want zoals Dionne zelf zegt: “Iedereen die je op tv ziet, heeft een mening over je.”. Ook de werkzaamheden worden anders. Waar bij NOS op 3het zoeken en uitkiezen van de onderwerpen de grootste tijdsbesteding in beslag neemt, zal ze nu veel meer presenteren. Zoals Dionne zelf zegt vlak voor haar overstap: “NOS Op 3 is bijvoorbeeld maar één uitzending per dag en bij het Journaal is er ieder uur een uitzending. Bij NOS Op 3 monteer ik nu nog een deel van de uitzending. Met ieder uur een uitzending bij het Journaal is daar geen tijd meer voor.”

Een beetje doezelen

Ook moet ze nu veranderen van een avondmens naar een ochtendmens. Waar de uitzending van NOS op 3 om half 11 ’s avonds live werd uitgezonden, moet ze nu voor het eerste journaal van de dag al om 5 uur ’s ochtends op de redactie aanwezig zijn. Dat deze verandering van dagritme zijn sporen kan nalaten heeft inmiddels half Nederland gezien. Dionne werd namelijk spontaan een Bekende Nederlander door een klein moment van onoplettendheid. Tijdens het filmpje van een item was Dionne in de studio aan wachten tot ze weer in beeld zou komen. Voor een buitenstaander zou het lijken alsof ze diep in gedachten verzonken was. Helaas merkte ze te laat dat de camera’s weer aangingen. Hierdoor zag iedereen haar uit een dagdroom schrikken. Dit filmpje werd talloze keren herhaald in verschillende televisierubrieken, onder andere Bij De Wereld Draait Door. Ondanks dat dit natuurlijk niet de bedoeling is bij een nieuwspresentatrice, heeft het waarschijnlijk de carrière van Dionne meer goed dan slecht gedaan.

Relatie

Hoewel Dionne Stax er alles aan doet om haar privéleven enigszins buiten de media te houden, gaf ze tijdens haar positie als tafeldame bij DWDD toch bloot dat ze geen relatie heeft, en dus geen vriend. Ze vertelde hier ook dat haar opa altijd al gezegd heeft dat Dionne Stax met een boer zou trouwen! Maar dit is goed nieuws dus voor alle vrijgezellen: Dionne Stax is vrijgezel! Mocht u nou op zoek zijn naar een bikini foto van Dionne Stax, dan moeten we u helaas teleurstellen. Dionne is een keurige nieuwslezeres en er zijn geen naaktfoto’s van Dionne Stax te vinden. Hoewel “Dionne Stax Naakt” en “Dionne Stax Bikini” zeer populaire zoektermen zijn in combinatie met haar naam, zijn er geen pikante foto’s te vinden. Laten we het maar opvatten als een compliment dat zoveel mannen hier naar op zoek zijn.

47 Reacties

 • Martin Cats

  als ik smorgens voordat ik naar mn werk ga het journaal door Dionne Stax gepresenteerd zie, word ik erg vrolijk. Ik wil heel graag een Dionne Stax fan-club op richten doch….het moet een onschuldige, leuke en luchtige site worden exact naar hoe Dionne bij mij over komt

 • Johan

  Ik ben altijd alles  meteen vergeten wat ze zegt ,zo gebiologeerd zit ik te kijken , ze verteld precies zoals een kind wat thuis komt met een spannend verhaal  , een erg boeiende vrouw !!!!!!

 • Clau

  Leuk jong fris koppie hebben ze weten te vinden. Ik las elders andere site dat dionne t niet over d’r uiterlijk wil hebben . Maar ja ik zou haast zeggen daar valt niet voor weg te lopen 😉

 • Frank

  Een erg vriendelijke, leuke én verstandige nieuwslezer en journaliste. Netjes, aardig en professioneel, echt een toppertje.
  Hoop dat zij bij het NOS-journaal zal blijven en dat wij nog erg veel, ook op locatie zoals in Zwolle, van haar mogen zien?
  Als ik om 20.00 uur naar het journaal kijk en ik zie Annechien denk ik altijd terug aan het journaal waarin het ongeluk van onze Prins aan de orde was. Zij moest melden dat ze geen Duits sprak, iemand bij het journaal die geen Duits spreekt????

 • Ap Apas

  Dionne Stax is een klasse presentatrice. Haar intonatie en presentatie van nieuws overbrengen is een verademing. Zonder anderen tekort willen doen brengt zij het nieuws met een bepaalde presentatie-charme en met zeer prettige klankkleur waardoor het nieuws een echte update heeft gekregen. Het is allemaal zeer aangenaam. Zij is echt een presentatietalent die – met haar prettige stem en vriendelijke verschijning – elke dag het nieuws een nieuw elan geeft ‘op de buis’. Gewoon houden zo, niets meer aan veranderen !

  • Elisabeth

   Helemaal mee eens!EINDELIJK een presentratrice die duidelijk interesse en plezier in haar werk heeft en haar beschaafd en mooi uiterlijk ondergeschikt vindt aan haar talent, kennis en intelligentie.
   Een weldaad om naar te luisteren harmonisch en stimulerent voor haar omgeving. Hopelijk zien we haar nog lang : echt First Class en zo heurt het ook!Hulde zoals zij de nacht van de Amerikaanse verkiezingen verslaat.

 • hans

  Dionne heeft niet alleen een voortreffelijk uiterlijk maar nog veel belangrijker ze weet mij iedere keer weer te binden en te boeien en vooral de wijze waarop zij een journaal afsluit is authentiek en echt uniek.

 • Alex

  Fijn wakker worden als je dionne het journaal ziet presenteren.en dan als afsluiter.” ik wens U een mooie dag”.heerlijk!! Hopen dat ze nog wel het ochtendjournaal blijft presenteren.

 • B. Go

  Verkiezing uitzending tijdens de nacht over de nieuwe president van de USA. Wat een verrassing Dionne met een ander manier hoe ze haar haar droeg. Moet je vaker doen. Staat je werkelijk goed. Dat meen ik.

 • Gerard P. van Zwol

  Onlangs las ik in het AD de uitslag van de verkiezing van de “meest sexy stem” van vrouwelijke presentatoren. Niet tot mijn verbazing stond de zwoele stem van Annechien Steenhuizen op nummer 1 en die van Dionne Stax op nummer 3.
  Echter, als we kijken en luisteren naar de functie van de stem van deze dames in het NOS-journaal, dan krijgen we wat mij betreft een hele andere score.
  Het NOS-journaal dient namelijk verstaanbaar, duidelijk en neutraal te zijn en zeker niet SEXY. Dit geldt vooral voor de oudere kijkers en luisteraars van het NOS-journaal ! En, hierin scoort Dionne duidelijk hoger. Daarbij vind ik het ook een stuk aangenamer om naar haar te kijken, dan naar de vaak somber en donker gestemde Annechien. Dionne dus op 1, en wellicht Annechien een andere job.

  Gerard P. van Zwol (audiofiel) uit Nijkerk

 • Johan Joost van Daalen

  Dionne Stax is ook mijn favoriete nieuwslezeres. Inmiddels heeft ze ook al de rol Herman de Schermman Van der Sand overgenomen bij verkiezingen. Het eind is (nog) in zicht voor haar carriere. Goed voor Dionne, spannend voor de NOS om haar vast te kunnen houden. Nog sportief ook door haar deelname aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse, terwijl ze geen echte wandelfan is! Ga zo door Dionne!

 • Ron Elias

  Laat nogal snel haar (politieke) voorkeur/mening doorschemeren. De gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen bij bepaalde onderwerpen. Niet mijn favoriete nieuwslezeres.

 • Viona

  Ik vind het een toppertje!! Mag gaag haar uitzendingen volgen. Ben ook een trouwe volgster tijdens de Nijmeegse 4daagse. In mijn stadje. Hoop haar dan ook zeker onderweg met lopen tegen te komen, lijkt me geweldig. En wens haar vooral veel geluk en succes met haar werk en de 4Daagse!!!!

 • leo

  Dionne is een deftige dame
  ik kijk graag na haar als ze op t nieuws was de dag kon mij niet meer stuk
  maar als ik t nieuws nu lees dat ze met een getrouwde man omgaat dat kan niet waar zijn
  dit had ik niet verwacht van haar
  dat ze een gezin uit elkaar trekt
  daar zal ze nog wel spijt van krijgen
  en ik heb nu helemaal gehad met haar ( ze is een tweedehands dame geworden)
  maar dat gaat eenmaal in die wereld van bekende Nederlanders
  kijk maar op sbs6 hoeren en snoeren al die lui
  heb daar geen worden voorover

 • Peter Driesen

  Peter,
  Elke keer word ik blij als ik Dionne zie op TV of een foto van haar ergens zie.
  Ze spookt vaak door mijn hoofd.Ze is een soort van droomvrouw voor mij geworden.Gewoon een van leukste dames op beeldbuis.Heb ze een keer ontmoet vorig jaar was dat.
  Tijdens de Vierdaagse was dat.Ook samen met haar op de foto.Dat was leuk.

 • Bailey

  Dionne doet het super niet alleen bij NOS, maar ook daarbuiten. Duurt niet zo lang tot ze wordt weggetrokken door rtl. Is je gegund :). Vwb relatie boer zoekt vrouw begint weer haha. Laat iedereen maar kletsen vwb je relaties. Dionne gaat er wel komen 😉

 • André Deisting

  ZUCHT!! Het gaat over de borsten van Dionne Stax. Een gast vindt dat dat afleid. Nu heeft M.Hartman daar geen last van. En te grote borsten struikelen mensen (=mannen) over; te kleine borsten vinden mensen (=mannen) niet kunnen. Ongelijke borsten, lidtekens borsten, opblaasborsten, leegloopborsten. Niemand is perfect, hé, men.Hartman. Ik zou zeggen: verbeter de wereld, begin met jezelf. En kunnen iets zinnigers onderwerpen verzinnen?

 • Pieter Spit

  Dionne is gewoon een hele mooie en zeer bekwame dame die haar vak verstaat als weinig anderen.
  Dat je in zo’n positie een storm van speculaties ontketent is niks nieuws. Het is te hopen dat zij buiten haar werk de nodige rust vindt om dit goed te blijven doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.