Antoin Peeters

Antoin Peeters is een Nederlandse journalist en nieuwslezer, die sinds juni 2015 vaste presentator van het RTL Nieuws is. Hij werd geboren in Middelburg op 18 februari 1975. Hiervoor werkte hij bij verschillende andere omroepen als verslaggever of presentator.

Journalistieke carrière

Als kind wist Antoin Peeters al vroeg dat hij later op de televisie wilde. Hij keek graag naar grote amusementsshows zoals de Soundmixshow of de Showbizzquiz. Peeters zag zichzelf al als de nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Pas later zou zijn interesse in het nieuws groeien. Na zijn middelbare school gaat Peeters daarom in 1992 studeren aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg met de focus op televisienieuws. Hierna vervolgt hij zijn studie met een opleiding Media & Cultuur in Rotterdam. Peeters zegt dat zijn liefde voor het nieuws voort komt uit zijn nieuwsgierigheid naar wat er in de wereld gebeurt. Nieuws op de televisie spreekt hem in het bijzonder aan, omdat hij de kracht van het bewegende beeld groter vindt dan een artikel in de krant. In 1996, het laatste jaar van zijn studie, liep hij stage bij Veronica Nieuwslijn TV. Ook mocht hij stagelopen bij Stadsomroep Venlo, waar ze iemand zochten die een aantal weken live verslag kon doen van de rechtszaak tegen de Bende van Venlo. Dankzij deze stage in Limburg kon hij in 1997 meteen aan de slag bij Omroep Limburg (tegenwoordig L1). Deze regionale omroep was toen net begonnen met het opzetten van een nieuwe televisie afdeling, waar Peeters direct bij werd betrokken. Na twee jaar besluit Peeters over te stappen naar een andere regionale omroep; TV West in Den Haag. Voor deze zender werkte hij twee jaar lang als verslaggever en presentator. Ook werd hij er uiteindelijk eindredacteur.
RTL

In 2001 krijgt Peeters de kans om bij RTL te gaan werken. Samen met collega’s zetten ze de nieuwe nieuwszender RTL Z op, die zich met name richt op financieel-economisch nieuws. Dankzij RTL Z verkrijgt Peeters voor het eerst landelijke bekendheid. Een jaar later gaat hij ook voor het gewone RTL Nieuws verslag doen, zoals over verschillende Amerikaanse presidentsverkiezingen en het proces tegen Geert Wilders. In 2006 werd hij genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs voor talentvolle radio- en televisiemakers. Vanaf 2012 werkt hij ook als vaste royalty verslaggever bij RTL. Na een tijd mag Peeters op zondag het RTL Nieuws presenteren en wordt hij vaste invaller voor het half acht journaal. Op 15 juni 2015 mag hij definitief het stokje overnemen van Rick Nieman als vaste anchor van het RTL Nieuws. Hij presenteert vanaf dit moment het half acht het journaal samen met Merel Westrik. Peeters gaf aan erg te moeten wennen aan de grote aandacht en lange werkdagen die deze baan met zich meebrengt, maar hij doet het desondanks met veel plezier.

Privé

Antoin Peeters is getrouwd met twee jaar oudere KLM stewardess Renate, met wie hij twee kinderen heeft. Door de lange dagen bij zijn baan als RTL Nieuws presentator is hij vaak pas rond middernacht thuis. Toch probeert hij s’ochtends altijd vroeg op te staan om zijn dochters Fé en Tess nog te kunnen zien voor ze naar school gaan. Met zijn gezin woont hij in Dordrecht in de buurt van de Kunstmin. In zijn vrije tijd loopt hij graag hard en gaat hij vaak tot in de kleine uurtjes stappen met zijn vrienden. Peeters stelt zich liever niet teveel bloot door bijvoorbeeld mee te doen aan Wie is de Mol? of andere (spel)programma’s, zodat hij serieus wordt genomen als nieuwspresentator bij RTL. Hij schenkt geld aan goede doelen als het WNF of de Cliniclowns.