Anna Nooshin

Anna Nikbakht Nooshin, medeoprichter van het populaire online platform NSMBL en auteur van het boek ‘On Top’ zag het levenslicht op 18 december 1986. Ze werd geboren in Iran en groeide daar ook op, maar vluchtte op haar zevende jaar naar Nederland. Ze bracht vele jaren in asielzoekerscentra door, maar wist al vanaf haar jongere jaren dat ze wilde ondernemen en schrijven. Nooshin is samen met vriend Danny en is woonachtig in Amsterdam.Opleiding en NSMBL

Door haar bewogen jeugd weet Anna Nooshin al op vroege leeftijd dat ze onafhankelijk wil worden. Ze heeft daarom op jonge leeftijd al allerlei baantjes, van serveerster tot ‘bloemenschieter’. Haar ambities zetten zich later door en ze haalt haar master ‘Nieuwe Media’, onderdeel van de opleiding Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, cum laude. Na het behalen van haar master besluit Nooshin een wereldreis te maken. Na terugkomst, vol ervaring van een stage in New York en geïnspireerd door de reis, begint ze met de oprichting van haar eigen online imperium. Ze start zoals zovelen een eigen blog, maar in 2011 begint het echte succes. Nooshin richt in dat jaar NSMBL.nl (spreek uit als ‘ensemble’) op, een lifestylewebsite die ondertussen is uitgegroeid tot een van de grootse Nederlandse in zijn soort. Het online magazine wordt opgericht in samenwerking met de online uitgeverij Wayne Parker Kent en wordt iedere maand door bijna één miljoen mensen gelezen – waarvan het overgrote deel vrouwen. Echter, voor het bereiken van dit succes heeft Nooshin jaren uitgetrokken; het pad naar succes was niet altijd makkelijk, maar opgeven was voor streber Nooshin geen optie.

Eigen merk

Naast oprichtster van NSMBL is Anna Nooshin uitgegroeid tot een online personality en influencer. De naam Anna Nooshin is een eigen merk geworden. Haar Instagramaccount is enorm (Nooshin’s lange bos haren zijn een begrip binnen Instagram), ze heeft een eigen YouTubekanaal waar ze bijvoorbeeld make-up tutorials op geeft en ontmoet talloze beroemdheden van Brad Pitt tot Kim Kardashian. Daarnaast werkt Nooshin samen met de grootste merken. Ze werkte bijvoorbeeld al samen met H&M en creëerde in 2014 met het bekende merk Goosecraft een succesvolle lerenjassencollectie.

On Top

In 2015 komt Anna Nooshin met haar eerste boek genaamd ‘On Top’. Ze heeft het boek zelf geschreven en beschrijft in het boek haar persoonlijke verhaal. De lessen die het leven haar geleerd hebben, wil ze op deze manier delen met anderen. Nooshin is van mening dat je mensen het best kan raken met een persoonlijk verhaal. Met ‘On Top’ probeert ze dan ook een persoonlijke inspiratiegids te bewerkstellingen voor vrouwen die een eigen onderneming willen starten. Ook al was het leven voor Nooshin niet altijd makkelijk, toch heeft ze op jonge leeftijd al enorm veel bereikt. In ‘On Top’ beschrijft ze hoe ze zo succesvol werd en het opzetten van een succesvol online magazine eraan toe ging; hoe ze haar idee promootte en zo op de markt kreeg en hoe het geld hiermee binnenkwam. Daarnaast toont het boek een humoristische kijk op het vrouw zijn binnen een digitale wereld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.